Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

51η Πανελλήνια έκθεση καλλιτεχνικής κεραμικής. ΠΕΚΑ Ένωση Κεραμιστών




Εγκαίνια 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής 2013

Την Παρασκευή  18 Οκτωβρίου 2012 εγκαινιάστηκε η 51η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι, ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολιτισμικό γεγονός σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.






Κατά τη βραδιά των εγκαινίων απονεμήθηκαν, επίσης, βραβεία και έπαινοι στους κεραμιστές που ξεχώρισαν με τις δημιουργίες τους. Αναλυτικά, για τις δημιουργίες τους τιμήθηκαν:
Με το 1ο βραβείο η Κατερίνα Γιάννακα, 
με το 2ο βραβείο η Όλγα Παλγιμέζη, 
με το 3ο βραβείο ο Βύρων Δημητρακούλης.


Τον 1ο έπαινο απέσπασε ο Γιώργος Ποντίκης, για τη δημιουργία «Μέτρα και Σταθμά», τον δεύτερο η Θεοδώρα Χωραφά, για το έργο «Flowing Form 1 “2012” Flowing Form 2 “2012”» και τον τρίτο η Βασιλική Φράγκου, για τη δημιουργία «Flamenco – Conflicting Thourghts – Invisible Touch».

Τη βραδιά έντυσε μουσικά η κλασική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου.


Παρόντες στη βραδιά των εγκαινίων ήταν, επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Αστικής Δημοτικής Κατάστασης Δημήτρης Καμπούκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Σμυρνής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, και Λευτέρης Μαγιάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Νικόλαος Βαλλάτος, ο πρώην πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Α Κώστας Γαλάνης, η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φωτεινή Κοσκόρου, εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης και από το χώρο της κεραμικής.

Η 51η  Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) - υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία εκπροσωπεί και στηρίζει τους Έλληνες κεραμιστές και αγγειοπλάστες.

Παράλληλα με την Έκθεση, λαμβάνουν χώρα πληθώρα πολιτιστικών γεγονότων: σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια αγγειοπλαστικής, πηλοπλαστικής και ζωγραφικής σε κεραμικά για μικρούς και μεγάλους,  παρουσιάσεις και προβολές ντοκιμαντέρ.

Η 51η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.
Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Κηφισίας 207, Μαρούσι
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


 Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 210 6144430 και ηλεκτρονικά στο unioncer@gmail.com

 

















Έκτακτη Ανακοίνωση



Λόγω ξαφνικής ασθένειας του κ. Μένανδρου Παπαδόπουλου, οι δυο από τις εκδηλώσεις της 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής το άναμμα του Μεσογειακού ξυλοκάμινου του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου στις 3:00μμ και η διάλεξη για τα Αττικά αγγεία της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 6:00μμ, μετατίθενται την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 11:00πμ και 12 το μεσημέρι αντιστοίχως, στη θέση της ομιλίας του κ. Δάνου  και η οποία  θα γίνει αυτή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 6:00μμ.