Λ.Κηφισίας 207, Μαρούσι τηλ. 2106144430 email unioncer@gmail.com

Translate

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

2ο τριήμερο 2-3-4 Νοεμβρίου : ΚΕΡΑΜΕΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

 Το πρωί της Κυριακής 4/11 στις 11:30 έγινε μια ιστορική αναδρομή της Ελληνικής Κεραμικής, από την κεραμίστρια-γλύπτρια Κα Ελευθερία Δροσάκη, μέσα από την διαδρομή πάνω από 50 χρόνια της Πανελλήνιας Έκθεσης κεραμικής, και μέσα από το έργο της. Οι γλυπτές φιγούρες τις Δροσάκη έχουν περάσει στον αθάνατο χώρο των κλασσικών.


Η Ελευθερία Δροσάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ζωγραφική και Καλλιτεχνική Κεραμική στην Αθήνα και το εξωτερικό. Έχει τιμηθεί κατ' επανάληψη με βραβεία και επαίνους του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και με τιμητική σύνταξη του ίδιου Υπουργείου. Έχει λάβει μέρος σε 40 Πανελλήνιες Καλλιτεχνικές Εκθέσεις Κεραμικής από το 1960 μέχρι σήμερα και σε πολλές άλλες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει κάνει επίσης ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές. Έχει γράψει τα βιβλία: "Εν Θεσσαλονίκη" (Οδυσσέας 1985, Εντός 2000), "Το μέγα συμβάν του δάσους-μαρτυρία ενός πιθήκου" (Εντός 2001), "Πού πας χωρίς σακάκι; - Από αφηγήσεις του Ηλία Παππά" (Εντός 2002).


Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2003) Το μέγα συμβάν του δάσους, Εντός [κείμενα, εικονογράφηση]
(2002) Πού πας χωρίς σακάκι;, Εντός
(2000) Εν Θεσσαλονίκη, Εντός




Το μεσημέρι της Κυριακής , η παλαίμαχος κεραμίστρια Αγγελική Τσεβά παρουσίασε την πολυετή δημιουργία της και το έργο της, στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού του Κέντρου, μέσα από εικόν
ες – αφηγήσεις από τη δική της διαδρομή, σε πιο σύγχρονο και επαναστατικό στυλ, μιας και τη δεκαετία του ’70 και του ’80 η pank εκδοχή της φόρμας που εισήγαγε στην τέχνη, ήταν εξωραϊστική


Η Αγγελική Τσεβά γεννήθηκε στο Κορωπί όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.
Έκανε ελεύθερες σπουδές στη ζωγραφική και κεραμική.Είναι από το 1972 μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπου από το το 1978-1987 συμμετείχε ως εκλεγμένο μέλος στο συμβούλιο διακοσμητικής, στο σώμα κριτών και στο πειθαρχικό σώμα.Είναι μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών Μεσογαίας.Το 1977 ίδρυσε στο Κορωπί το Πολιτιστικό Κέντρο “Α.Τσεβά” και το 1985 το Μουσείο Παράδοσης και Τέχνης – Μουσείο Κεντητού Ψωμιού.

Συμμετείχε με ανακοινώσεις σε πολλά συνέδρια:
1983 > Πανελλήνιο Ιστορικό και Λαογραφικό Συμπόσιο Πεντέλης,
1987 > Διεθνές Συμπόσιο της UNESCO στη Λάρισα,
1988 > 8ο Συμπόσιο Ιστορίας και λαογραφίας Αττικής στο Μαρούσι,
καθώς επίσης και στις Επιστημονικές Συναντήσεις Ν. Αττικής (Ζ’ – Η’ – Θ’ – ΙΑ’ – ΙΒ’).

Έχει εκδόσει τρία βιβλία: “17 Μεσογείτες Καλλιτέχνες”, “Μια Κουλούρα γεμάτη κεντίδια γεννιέται”, “Το κέντημα του ψωμιού ως μέσο έκφρασης”.
Έχει γράψει πολλά άρθρα και καλλιτεχνικά μελετήματα σε διάφορα πολιτιστικά περιοδικά και εφημερίδες του κέντρου και της επαρχίας. Έχει φιλοτεχνήσει ποιητικές συλλογές ενώ παράλληλα είναι παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής που αναλύσει θέματα Τέχνης, λαογραφίας και Έρευνας. Ο τύπος, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση καθώς και ελληνόφωνα έντυπα του εξωτερικού έχουν επανειλημμένα ασχοληθεί με το έργο και την ευρύτερη πολιτιστική της δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου